IJsselwijs nieuwe schoolnaam van Mijnpleinschool Olst

3 juni 2022

IJsselwijs nieuwe schoolnaam van Mijnpleinschool Olst

Vandaag werd IJsselwijs, de nieuwe naam van Mijnpleinschool Olst, letterlijk gelanceerd. De naam vloog met een raket van Mad Science de ruimte in.

 Na een kort toneelstuk waarin ruimtevaarder Sterre en haar ouders met een raket uit de ruimte landden op het schoolplein, werden de naam en het nieuwe logo van de school onthult. De naam IJsselwijs kon rekenen op een groot applaus bij alle kinderen en ouders die zich hadden verzameld op het plein. ´Ik vind de naam heel mooi,´ aldus leerling Fedde Overmars (9 jaar). `Het logo vind ik ook mooi. Allemaal kleuren die stralen!’ Na de onthulling werd de naam met een raket de ruimte in gestuurd.

‘Na het bijzondere proces van de totstandkoming van onze naam en logo, wilden we de onthulling ook groots aanpakken,’ vertelt Karin Olislagers, directeur IJsselwijs. ‘Ik ben enorm trots op onze nieuwe school en heb veel vertrouwen in de toekomst van IJsselwijs!’

Naast het officiële gedeelte was er voor de kinderen een feestelijk programma rondom Wetenschap & Techniek. Mad Science heeft alle groepen getrakteerd op een spectaculaire show en alle kinderen konden diverse maak-doe-kijk-activiteiten doen rondom het thema.

Totstandkoming van de naam
Eind maart kozen de kinderen van Mijnpleinschool Olst de nieuwe naam van hun school. In het voortraject bedachten ouders, leerkrachten en kinderen een lange lijst met namen, die door een commissie met ouders en leerkrachten gereduceerd werd tot drie potentiële schoolnamen: IJsselwijs, De Blinker en IJsselwiek. De kinderen van Mijnpleinschool Olst stemden vervolgens op hun favoriete naam. De naam ‘IJsselwijs’ kreeg de meeste stemmen.